Over Ons

Wie We Zijn

Wij zijn dus Ron & Marije en we vertellen je erg graag meer over onszelf.
Maar voordat we dat gaan doen willen we je graag eerst vertellen wat wij
belangrijk vinden en geloven. Wij zijn namelijk niet uit onszelf wie we zijn.
Maar wij zijn wie we zijn, omdat God ons zo gemaakt heeft,
en Hij is daar nog niet klaar mee!

Wat we belangrijk vinden

GOD

Als je ons beter zou leren kennen kun je er niet omheen dat wij ontzettend van God houden. Hij is de Schepper van alles en het Woord dat Hij ons gaf zien wij als dé handleiding voor ons leven.

JEZUS

Wij geloven ook dat Jezus de Zoon van God is, en dat Hij niet alleen naar de aarde kwam om te sterven aan een kruis om ons te redden, maar dat Hij ook naar de aarde kwam om ons leven te geven.

HEILIGE GEEST

De Heilige Geest is voor ons dé Persoon die nu in en door ons werkt. Hij is door Jezus aan ons nagelaten, om verder te gaan met het werk dat Jezus op aarde begonnen is: het Koninkrijk brengen.

Over Ron

Hoi, ik ben Ron en ik ben  gecertificeerd jeugdwerker.
Aan het begin van mijn geloofsleven heb ik verschillende dingen meegemaakt die getuigen van de bovennatuurlijke wereld om ons heen. De bovennatuurlijke kracht die God daarin verleend, maar ook de onzichtbare wereld die ons bij God vandaan probeert te houden.
Steeds meer ben ik gaan zien dat veel dingen in ons leven een link hebben met deze onzichtbare wereld.
De wereld waarin ook God en Zijn Geest opereren. 
Ik geloof dat het Evangelie en de liefde van God alle kracht heeft om mensen, en bovenal ook jongeren, te helpen om weerbaar te worden, en de uitdagingen van het leven het hoofd te kunnen bieden.

Ron Perik
Marije Perik

Over Marije

Hoi, ik ben Marije en ik ben toegepast psycholoog. Binnen de psychologie ligt mijn specialisatie op het gebied van jongeren en hun ontwikkeling. Ik vind psychologie ontzettend tof en interessant en ik geloof ook zeker dat het je ver kan brengen, maar ik merk steeds vaker dat het aan alle kanten toch  tekortschiet.
In een wereld die ieder probleem tot in het kleine detail uitpluist, maar niet perse oplost, wil ik jongeren verder brengen en laten groeien naar het daadwerkelijke oplossen van het probleem.
 Échte rust en ware vrijheid is alleen te vinden in bekering en geloof in God. Daarom is het mijn doel om jonge mensen mee te nemen naar de plaats van overwinning over persoonlijke problemen en blijvende vrijheid in Jezus.

Ons Verhaal

WIJ ZIEN EEN LEGER

Ezechiël 37 is een ontzettend belangrijk verhaal uit de Bijbel voor ons geworden. Het beschrijft het visioen van Ezechiël waar hij het dal vol dorre doodsbeenderen ziet. God Zelf laat het hem aan alle kanten zien en geeft hem vervolgens een belangrijke opdracht: Spreek! 
Ezechiël gehoorzaamt en de botten beginnen opnieuw skeletten te vormen, er trekken zich spieren over de botten en huid over de spieren. Maar er is nog geen leven in hen. 
Opnieuw krijgt Ezechiël dan een belangrijke opdracht van God: Spreek! Maar spreek nu tegen de wind, de geest, dat het uit de vier windstreken komt en leven blaast in deze lichamen. Ezechiël gehoorzaamt.
Wat ons aanspreekt in dit verhaal is dat God dit met gemak Zelf had kunnen doen. Toch wilde Hij een gehoorzame dienstknecht ervoor gebruiken. 
Dit besef maakt dat wij willen opstaan om de Ezechiëls te zijn van onze tijd.
Wij geloven dat er op dit moment een groot, zeer groot leger, nog in het dal van dorre doodsbeenderen ligt. En wij geloven dat God ons roept om leven te spreken, met coaching en training, zodat Gods Geest in mensen zal komen en het grote leger op zal staan in Zijn naam.

Wat Wij Geloven

De Bijbel als ...

enige betrouwbare verklaring voor de werking van de geest en de ziel. Wij zien Gods Woord als handleiding voor het leven en hét fundament van waarheid.

Discipelschap ...

is wat wij ook wel coaching noemen. Voor ons betekent het het onderwijzen en trainen van mensen zodat zij groeien in geloof en beter worden dan wij.

De Geest ...

is waar wij ons vertrouwen volkomen op gesteld hebben. Zonder de Geest zou er geen kracht zijn om als christen te leven.

Wij worden beperkt ...

Niet alleen door ons eigen tekortschieten, maar ook door de persoon die we coachen. Wij begrijpen dat we een ander nergens toe kunnen dwingen.

Groeien tot ...

we in de hemel zijn. We beseffen dat we elke dag ons leven met God moeten vernieuwen maar weten ook dat dit pas volkomen zal zijn als we bij Hem zijn.

Het Evangelie...

van het Koninkrijk. Jezus kwam niet alleen om ons te redden voor de eeuwigheid. Hij kwam óók om ons hier en nu al leven te geven in Hem.

Winkelwagen
Stuur bericht
1
Meer weten?
Hey! Stuur me gerust een berichtje als je meer wilt weten of vragen hebt.