Mijn verhaal

Marije Perik

Ik moet nog zo vaak denken aan de dag dat ik voor eerst ging inzien dat er twee soorten evangelie zijn die we kunnen uitdragen. Het evangelie van redding, en het evangelie van het Koninkrijk.

Ik bleef verbluft zitten toen mijn verstand begon te beseffen dat Jezus niet alleen was gekomen om te sterven en mij op die manier te redden van m’n zonden en de weg naar de Vader vrij te maken.

Hij was óók gekomen om mij, hier en nu, al vrij te maken; me leven te geven; van mij een nieuwe schepping te maken.

Hij bleef niet in het graf, Hij kwam er weer uit! Hij overwon de dood om mij VRIJ en NIEUW te maken. Een nieuwe schepping die vrij is van het verleden en vrij om alles te worden waartoe God me geschapen heeft en bovendien nog heel veel andere zegeningen te ontvangen.

Overal waar Hij kwam zei Jezus: “Het Koninkrijk van God is bij je gekomen”. Hij kwam niet alleen redding brengen, Hij kwam het Koninkrijk brengen…

En nu Zijn Geest in mij woont, heb ik dezelfde opdracht.

Ik geloof daarbij dat het Westerse denken mijn beeld op de werkelijkheid vertroebeld had. Daardoor heb ik heel lang een onjuist en incompleet beeld van de geestelijke wereld gehad.

Jezus kwam niet alleen om ons te redden, Hij kwam ook niet alleen om ons leven te geven; Hij kwam óók om het werk van de duivel te vernietigen (1 Joh. 3:8)

Toen ik dit ging beseffen is mijn geloofsleven radicaal veranderd.

Ik ging begrijpen dat ik geen product ben van mijn verleden; dat ik geen zondaar ben, maar een heilige; dat ik niet bang hoef te zijn voor het donker, omdat de duivel al overwonnen IS…

En dit besef, had niet alleen invloed op mijzelf, maar ook op de manier waarop ik problemen aanpakte.
Het had invloed op de manier waarop ik op anderen reageerde.
Het had invloed op de manier waarop ik op tegenstand reageerde. 
Het had invloed op de manier waarop ik van mijn man hield.
Het had invloed op de manier waarop ik mijn kinderen opvoedde.

Het had invloed op mijn hele leven…

Dit is één van de punten, van wat ik heb door- en meegemaakt in mijn leven, waarvan ik gekozen heb het te willen delen met de buitenwereld.

Ik wil jou inspireren, bemoedigen, aanvuren.
Ik wil naast je staan als jij dezelfde dingen doormaakt. Ik wil met je worstelen door lastige dingen, en ik wil met je de overwinningen kunnen vieren.
Ik wil met je delen welke fouten ik gemaakt heb, maar bovenal wil ik je toe rusten voor het fantastische werk in het Koninkrijk.

Niet omdat ik de dingen toevallig lijk te snappen, maar omdat Jezus ook voor jou is opgestaan om jou, hier en nu, leven te geven!

Halleluja!

Marije

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Stuur bericht
1
Meer weten?
Hey! Stuur me gerust een berichtje als je meer wilt weten of vragen hebt.